/
Desteklenen Formatlar

Desteklenen Formatlar

GEODI 200'ün üzerinde formatı destekler. (lisansınıza göre farklılık gösterebilir). Dosyalar klasörlerden, veri tabanına gömülü olarak veya bir e-posta eki gibi çok çeşitli kaynaklardan gelebilir.

 

 

Microsoft Ofis

Word, Excel, PowerPoint, Visio, DOC, DOCX, RTF, XLS, XLSM, XLSX, PPT, PPTX, XPS

MS Word, PowerPoint ve Excel 97-2003 ve sonrası versiyonlar desteklenmektedir.

Etiketleme

Maskeleme

 

Libre Ofis, Open Ofis

ODT, ODP ve ODS

Etiketleme

Maskeleme

 

PDF

PDF dosyalar metin bilgi içermemeleri durumunda otomatik olarak OCR işleminde tabii tutulabilirler. e-İmzalı PDF’lerin e-İmza bilgileri de okunur.

Etiketleme

Maskeleme

E-İmza

OCR

 

 

 

 

 

 

 

 

Örnek *.geodiurl Dosyası

 

Dosyalara Harici Metaveri Tanımlama

Dosya ile aynı yerde "<dosyaadı.uzantısı>.meta.xml" uzantılı bir xml ile dosya içinde yer almayan bilgileri metaveri olarak tanımlayabilirsiniz. Bu yöntemi projeksiyonu bilinmeyen CAD dosyalarına projeksiyon tanımlamak veya bir kişi,parsel veya başka bir değeri ilişkilendirmek istediğiniz durumlarda kullanabilirsiniz. 


Dosya Adı "Dünya Haritası.DWG" , bu durumda meta dosya adı "Dünya Haritası.DWG.meta.xml" olmalı.


Her hangi bir içeriği yapısal veri tanımlama için kullanılır. Bu yöntem GEODI'de yapısal veri tanımlamanın pek çok yolundan sadece biridir. 

Meta dosya yapısını , meta dosyaların isimlendirme kuralarını ayrı bir ayar(jsettings) dosyası ile belirleyebilirsiniz. Bu şekilde farklı şekillerde oluşana meta dosyaların desteklenmesi de sağlanabilir.

Bu tanım dosyası [.\Settings\AttributeProvider\XMLMeta] dizininde olmalıdır. Dosya değişikliklerinde GEODI yeniden başlatılmalıdır.

Bu örnekte *.meta.xml uzantılı dosyalar *.tif dosyaları ile ilişkilendiriliyor. xml dosya içeriklerinin aşağıdaki gibi olması bekleniyor.

 

{ "TargetExtension":".tif", "MainFileFormat":"[FILE][EXT].meta.xml", "IgnoreMetaFile":".meta.xml", "GroupElement":"metadata", "KeyElement":"META_NAME", "ValueElement":"META_VALUE", "AreaElement":"META_AREA" }

 

 

Örnek Meta XML Dosyası

<metadata> <META_NAME>Kolon</META_NAME> <META_VALUE>Değer</META_VALUE> </metadata> <metadata> <META_NAME>Kolon</META_NAME> <META_VALUE>Değer</META_VALUE> </metadata> <metadata> <META_NAME>Kolon</META_NAME> <META_VALUE>Değer</META_VALUE> <META_AREA>Content</META_AREA> </metadata>

 

DWG gibi coğrafi referansı olmayan olmayan dosyalara projeksiyon tanımlamak için kullanılır. DWG içindeki koordinatlar ilgili projeksiyonda olmalıdır.

EPSG veya WKT Projeksiyon Örneği

<metadata> <META_NAME>Projection</META_NAME> <META_VALUE>EPSG:4326</META_VALUE> </metadata> <metadata> <META_NAME>Projection</META_NAME> <META_VALUE>WKT Projeksiyon</META_VALUE> </metadata>


Content Örneği:

İçeriklere metin eklemek için kullanılır. Bir resme veya video dosyasına açıklama eklemek için kullanabilirsiniz. Burada tanımlı içerikteki diğer metin bilgiye eklenir.  AreaElement değeri Header veya Content olabilir. Content summary içeriğinde de görülür. Varsayılan değeri Header'dır.

Geometri Örneği:

Herhangi bir içeriğe Geometri eklemek için de kullanılabilir.

Yetkiye Bağlı İçerik Görüntüleme Örneği:

Standart yetkilendirmeye ek olarak çalışır. ( LDAP yetkilendirme açık ve meta ile bir yetki daha verdik. ikisi birleşir. Dosya LDAP’ta bir kullanıcıya yasak ise meta.xml bunu aşamaz. )

Permit yetkili, Deny yasaklı kullanıcı listesidir. kullanıcı id, group id, sağlayıcı grup id listesi içerebilir. Aktif kullanıcıya ait bilgiler /api adresinden alınabilir. Örnek : geodi:deneme, ldap..., UserGroup_a1224, S-111-22155