...
ID: Sınıf için özgün bir değer vermelisiniz.
Adı: Sınıfın arayüzlerde görünmesini istediğiniz metnidir.
Kategori: Farklı kategoriler vererek bir sınıflama ağacı oluşturabilirsiniz. Çok sayıda sınıfınız olması durumunda faydalıdır. Varsayılanda boş kalabilir.
Açıklama: Açıklama ile sınıf hakkında bilinmesi gerekenleri not alırsınız. Bu metinler, eklentilerin kullanıcıları için yönlendirici olacaktır. Kullanıcıların sınıflama arayüzünde açıklamalar görüntülenecektir.
Sorgu: GEODI Sorguları geçerlidir. Sorguya uyan dokümanlar otomatik olarak ilgili sınıfı alacaktır. GEODI Classifier kurulumu ile hazır sorgular gelir.
predefined:ClassPII
,predefined:ClassSecret
gibi ön tamımlar sayesinde hemen başlarsınız. Eğer standart tanımdan farklı bir tanıma ihtiyaç duyarsanız mevcut tanımları değiştiğini zaman Panel, Rapor ve diğer kurallar otomatik olarak değişecektir.Etiketler: MS Word, PDF veya diğer eklentilerde sınıfa ait nihai etiket değeri verilmelidir. Farklı DLP çözümleri farklı tanımlar isteyebilir. Detaylar için GEODI Classifier Etiket Tanımları
Header, Footer ve Watermark değerleri sadece MS Ofis yazılımları için geçerlidir ve ilgili sınıfın seçilmesi durumunda görünecek metin ve stilleri belirlemenizi sağlar.
Etiketlerin içerisinde sınıflama yapan kullanıcının isim bilgisi gelmesi için Etiket içerisine %User% kullanılması gerekmektedir. Kullanıldığında etiket atan kişinin ismi görüntülenir.
Birden çok satır için metinlerde sonraki satıra geçmek için
\r
yada\n
kullanabilirsiniz.Örnek :
"Hizmete Özel\rOfficial"
. Tek kullanımda sadece sonraki satıra geçer. Eğer satır atlamanın yeterli olmadığı, satır boşluğu eklemenin de gerektiği durumlar varsa\r\r
,\n\n
yada\r\n
gibi çoklu kullanımlar da gerçekleştirilebilir.
GEODI Modülü ayarı ekranında açılır menüde sol butonlar içinden seçilen sınıf , hiçbir sınıfa uymuyorsa kırmızı işaretli sınıf verilir. İşaretli sınıfı istediğiniz sınıf için kullanbilirsiniz.
...