Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

  • Proje sihirbazına GEODI yönetim Arayüzlerinden erişirsiniz. Proje sihirbazı ile yeni proje oluşturma ve mevcutları düzenlemek mümkündür.

  • Bir GEODI projesi ile aramak istediğiniz veri kaynaklarını bir araya getirirsiniz. Arama ve keşif kurallarını ve yetkileri belirlersiniz.

Yeni Proje

İşlem  "Yeni Proje" işlemi ile başlar. Bir şablon ile veya daha önce oluşturduğunuz bir projeyi kullanarak başlayabilirsiniz.  

Sınıflama ve veri keşfi için önceden oluşturulmuş şablonlar ile başlamanız süreci kolaylaştıracaktır.

İçerik Kaynaklarını Belirlemek

Sonraki adım içerik kaynaklarının tanımlanmasıdır. Burada klasörler, web sayfaları, e-posta hesapları gibi seçenekler sunulur. Uygulama modüllerine göre seçenekler değişebilir. Dilediğiniz kadar kaynak tanımlayabilirsiniz. Kaynak bazında erişim yetkisi belirleyebilirsiniz.

Kaynaklara vereceğiniz isim ve seçeceğiniz ikonlar arama sayfalarında görünecektir. Özenli seçmenizi öneririz. 

proje sihirbazında göreceğiniz kaynak listesi lisansınıza göre değişiklik gösterebilir.

Yeni gelen verilerin otomatik olarak dahil edilmesi için “Otomatik taramayı etkinleştir” seçeneğini kullanabilirsiniz. belirlenecek tarama sıklığını içeriklerin değişimine göre seçersiniz.

Klasör kaynağı sürükle bırak ile içerik eklemesine izin verir. “Tarayıcıdan beslemeyi etkinleştir” ayarı açılmalıdır.

Proje oluşturulduktan sonra yeni kaynakların işlenmesini “Değişenleri Tara” ile sağlayabilirsiniz veya otomatik tarama için belirlediğiniz süre içinde GEODI otomatik olarak taramayı başlatacaktır.

OCR ile gelen Barcode, QRCode tanıma, Görüntü benzerliği veya TrafficPro ile gelen Trafik işaretlerinin tanınması gibi Uygulama modüllerinden gelen pek çok özelliği de kaynak bazında belirleyebilirsiniz.

GEODI İçerik Kaynakları

GEODI Proje Sihirbazı

Kaynak: Klasör/Folder

Kaynak:Veritabanı Veri Kaynağı

Kaynak:Web Sayfası

https://decesw.atlassian.net/wiki/spaces/DESTEK/pages/86126622/Kaynak+Bulut+Sunucular+FTP+SharePoint

https://decesw.atlassian.net/wiki/spaces/DESTEK/pages/54132743/Kaynak+MOBIDI+Verileri

GEODI Kullanıcı/Yetki Yönetimi

OCR için notlar

OCR işlemi uzun süren ve yüksek CPU kaynağı tüketen bir işlemdir. Bu nedenle büyük verilerde uygularken bazı hususları dikkate almanızı öneririz.

GEODI OCR Motoru varsayılan modda taranmış belgeleri OCR yapar ve GEODI ile sunar. Taranmış belgeleri arayıp bulabilirsiniz.

İsteğe bağlı olarak taranmış sayfaları SPDF(Searchable PDF/Aranabilir PDF) olarak da verebilir. SPDF seçeneği süreyi varsayılan moda göre x3-x5 arası uzatabilir. Ayrıca SPDF dosyalar için ek disk alanı gerektirir.

GEODI OCR A0, A1 haritalar gibi çok büyük boyutlu taranmış imajları da OCR yapabilir. Bu seçenek varsayılan modda kapalıdır.

GEODI 360 lisansınız olması durumunda videoları da OCR yapabilirsiniz. Bu durumda çok daha yüksek CPU kaynağı ayırmalısınız.

Tanıyıcıları ve Sözlükleri Belirle

Tanıyıcılar ve Sözlükler GEODI'nin bilgi çıkarım araçlarıdır. Tarih Tanıyıcı ile içeriklerdeki tarihler, parsel tanıyıcı ile içeriklerdeki parsel numaraları okunur ve ayrıştırılır. Tanıyıcılar lisansınıza göre değişebilir. Sözlükler ile Eş anlamlı kelimeleri tanımlayabilirsiniz. Yasa/Kanun, İfraz/Tevhid, Kil/Clay, Yapay Zeka/Articifical Intelligence gibi örnekler verebiliriz.

Bazı tanıyıcılar Katmanlar sayfasında sağ tuş ile erişilen ek ayar seçenekleri sunabilir.

GEODI Sözlük ve Tanıyıcıları

Harita Altlıklarını Belirle

Google, Bing veya ihtiyaçlarınıza WMS kaynaklarını ve CAD dosyalarını altlık olarak kullanabilirsiniz. Google, Bing gibi altlıkları kullanmanız için ilgili firmanın onayı veya lisansı gerekebilir.

GEODI Haritalar

Sihirbaz Son Sayfa

Projenin adı ve açıklaması gibi bilgiler yanında çok sayıda ayarın da yapıldığı sayfadır. Projeyi kaydettikten sonra projeler listesine gelecektir. Akabinde dileğiniz zaman düzenleyebilirsiniz.

Kaynaklarda aktive ettiğiniz OCR, Yedekleme gibi ayarların nihai onayını da bu sayfada vermelisiniz.

GEODI değişen içerikleri otomatik olarak dahil eder. Bu amaçla hangi periyotta değişen kontrolü yapılacağını belirlersiniz. Bu ayarı kaynak bazlı düzenlemeniz de mümkündür.

Kaynak bazı erişim kısıtlarına ek olarak Projenizin hangi kullanıcılara açık olacağını da buradan yaparsınız.

Kaydettikten sonra ilk taramanız başlayabilir. Tarama işlemini daha sonra projeler sayfasından yönetebilirsiniz.

GEODI Yönetim Sayfası

GEODI Kullanıcı/Yetki Yönetimi

Tarama/İndexleme Notları

Verinin büyüklüğüne göre ilk tarama zaman alabilir. Tarama işlemi daha sonra sadece değişen ve yeni içerikler için yapılır ve çok daha kısa sürer. Tarama sırasında kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak yoğun dosya içeriği veya OCR gibi işlemlerin kullanımı yavaşlatabileceğini dikkate almalısınız.

Kutlarız!, ilk projenizi oluşturdunuz

GEODI Yönetim Sayfası

Görünümlerin ayarlanması

Arama arayüzü için temalar ve çeşitli yerleşim seçenekleri sunulur. Projeniz için varsayımları seçebilirsiniz.

GEODI görünümünü uyarlayın

  • No labels