Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Raporların geçerli olması istenen projeler için Gelişmiş/WorkspaceAyarları/GenericSettings/"ACC.Discovery":true ayarı yapılmalıdır.

...

Table of Contents

Report: Discovery-İçerik Bulgu

İçerik Bulgu Raporunda her bir doküman için çıkarılan metaveri türleri (Tanıyıcılar) yer alır. İçerik Özetleri raporuna göre daha yalındır ve uyumlu/uyumsuz içerikleri belirlemek için kullanılabilir.

stylenone

Keşif:Keşif Özet

Yapısal ve yapısal olmayan veri keşif sonuçlarını özetler. Hassas veri içeren veriler, bulgular, tablo/kolon adları gibi bilgileri özet olarak verir.Keşif Özeti pek çok alt rapor içerir ve PDF formatındadır. →

View file
nameDiscoverySummary.pdf

Keşif:İçerik Listesi

Her satır bir içerik/dosya ve risk değerini ifade eder. Riskler, kaynağa ve bulgulara verilen risk puanları kullanılarak hesaplanır."

İçerik Listesi, her türlü içeriği, dosyaları, veritabanı satırlarını, e-postaları ve GDE ile beslenen dosyaları kapsar. Sorgular kullanarak içerik türlerini sınırlayabilirsiniz."

  1. Her kaynak için 0 ile 100 arasında bir risk puanı belirlemeniz gerekir. Risk puanı atanmamış kaynaklar, risk içermediği varsayılır.

  2. Bir içerik/dosyanın risk puanı, kaynağın risk puanı ve bulgular kullanılarak hesaplanır. Her bulgunun bir risk puanı vardır. Kişisel Veriler (PII) ve Kredi Kartı Verileri (PCI) yüksek risk taşırken, bir şehir adı düşük risk puanına sahiptir. →

    View file
    name

...

  1. İçerikListesi.

...

  1. xlsx

...

...

 Keşif:

...

İçerik Bulgu

...

Her bir doküman için keşfedilen bulgu sayısını ve türünü raporlar. Bir içeriğin uyumlu ya da uyumsuzluğu hakkında net bilgi verir. →

View file
name

...

İçerikBulgu.csv

...

Keşif:

...

İçerik Bulgu Özet (DB) Raporu, hassas veri içeren tablon/sütun bilgilerinin özetini verir. Yalnızca Veri tabanları için çalışır. Yapılandırılmamış veriler için lütfen İçerik Bulguları raporu kullanılmalıdır.

Report: Risk Raporu

GEODI İçerik risk Raporu ile Keşif sonrası içerik bazında risk puanı hesaplayabilirsiniz. risk Hesabı aşağıdaki şekilde yapılır:

  1. Her kaynağa bir 0-100 arası risk puanı vermelisiniz. Vermediğiniz kaynakların risk puanı 0 varsayılır(yani risk yok). Ortak dosya paylaşım alanı gibi hassas verilerin olmaması gereken kaynaklarda risk değeri yüksek , veri tabanı gibi korumalı alanlarda risk değeri düşük olmalıdır. Kaynakların Risk Puanını kullanıcı kendisi belirler.

  2. Bulgular, Tanıyıcılar da hesaba katılır. Varsayılan raporda IsFinancial(kredi kartı, iban, cvv, pin, şifre) ve PII (isim, TCNO, e-mail, adres, VKN, yabancı ID, passport) veya IsRisky etiketli tanıyıcılar riskli sayılır.

Raporda her içerik İçerik Listesinde yer alan değerler ve ek olarak aşağıdaki değerler bulunur:

  1. Kaynağın Risk puanı

  2. Riskli tanıyıcı sayısı

  3. Hesaplanan Risk Puanı → Kaynak riski x riskli tanıyıcı sayısı

...

İçerik Detay

Bu, en ayrıntılı rapordur. Her satır bir keşif sonucu olacak şekilde CSV rapor üretir.Her satırda kaynak, içeriki tanıyıcı, versiyon ve keşif sonuçlarını içerir. (İsim, İban veya Para gibi). İçerikler hakkında alabileceğiniz en ayrıntılı rapordur.. Bir dosya/içerikte 100 kredi kartı ve 100 kimlik bilgisi varsa, 200 satır olacaktır."

"Öncesinde hedef içeriği sorgu ile daraltmanızı öneriyoruz.” →

View file
nameİçerikDetay.csv